Frakcionált CO2 lézeres bőrfiatalítás

A bőrfiatalítás elsősorban a bőrfelszín minőségének javításáról szól. Egyenletesebbé, simábbá és homogénebbé varázsoljuk a bőrt, miközben eltüntetjük a pigmentfoltokat és összébb húzzuk a bőr egyre táguló pórusait. Az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinikán széndioxid-lézerrel végezzük ezeket a kezeléseket, amely igen ideális módszer a bőr fiatalítására: a lézeres kezelés hatására a bőrfelszín alatti rétegekben egy szinte teljesen új kötőszöveti struktúra épül fel. A bőr valóban megfiatalodik!

Bőrünk öregedési folyamatai sajnos már nagyjából huszonéves korunk végétől kezdődően megindulnak: a bőrfelszín és a bőralatti rétegek anyagcseréje folyamatosan lassul, ahogyan a kötőszöveti rétegeket felépítő sejtek is egyre lassabban cserélődnek.

Alapvetően ezek a változások eredményezik, hogy bőrünk tartása egyre kevésbé lesz feszes, a bőrfelszín textúrája pedig fokozatosan egyre durvább lesz. Mindezek mellett általában a faggyútermelés és a bőrfelszín pigmentációja is fokozódik, megnő továbbá az értágulatok kialakulásának valószínűsége.

Mindezek az elváltozások azonban a mai kezeléseknek köszönhetően már jól korrigálhatók, klinikánkon a legmodernebbnek számító lézeres bőrfiatalító kezeléseket végezzük.

Milyen hátrányai voltak a korábbi bőrfiatalító eljárásoknak?

A nem kozmetológiai jellegű, orvosi bőrfiatalító módszerek körében korábban a hámlasztásos módszerek voltak a legelterjedtebbek. Ez gyakorlatilag a felhám cseréjét jelentette, amit egyrészt kémiai módon – különféle maratásos technológiákkal, illetve csiszolási eljárásokkal (dermabrázió) – másrészt lézeres úton oldottak meg.

Ezen módszereknél a beavatkozás mélysége jelenti a kritikus problémát. Ha a beavatkozás csak felületes volt, annak nincs különösebb negatív utóhatása, de nem is túl hatékony. A megfelelő hatékonyság elérése érdekében mélyebbre kell menni a felhám rétegeiben, ami egy horzsolásszerű sebfelszínt eredményez. Lehetséges, hogy a seb mindenféle probléma nélkül is begyógyul, azonban ha a kelleténél akár csak egy kicsivel is mélyebbre hatolt az orvos, az már hegesedést válthat ki. Ez pedig egy bőrfiatalító eljárás esetében semmiképp sem egy előnyös mellékhatás.

Lézeres bőrfiatalítás – miért előnyösebb ez a módszer?

A 2000-es évek közepe óta a fentebb említett módszerek egyre inkább kiszorulóban vannak, és helyettük a sokkal kevésbé agresszív, a bőrfelszínt közel sem ennyire igénybe vevő eljárások kezdtek elterjedni.

Az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinikán széndioxid-lézert használunk, amely 10,6 µm (mikrométer) hullámhosszúságon üzemel. A lézersugarakat ilyenkor a megfiatalítani kívánt bőrfelület víztartalma nyeli el, aminek következtében igen kis átmérőjű és pontosan meghatározott mélységű lyukak – mikrosérülések – jönnek létre egy rácsozat formájában. A bőrfelszín és a bőr alatti kötőszövetek így erős stimulációnak vannak kitéve, aminek hatására a bőrfelszín alatti rétegekben egy szinte teljesen új kötőszöveti struktúra épül fel.

A fiatalító hatást a mikrosérülésekre adott gyógyulási és regenerációs folyamat váltja ki: a kor előrehaladtával egyre inkább lelassuló anyagcsere-folyamatok most felgyorsulnak, a bőr pedig visszanyeri korábbi fiatalságát és rugalmasságát. A mikrosérülésekből álló lyukhálózat mindenféle hegesedés nélkül is igen könnyen gyógyul, az eljárás így a bőrön később megmaradó nyomok nélkül is képes látványos fiatalító hatást produkálni.

A lézeres eljárás egyaránt alkalmazható az arcon, a kézfejen vagy épp a dekoltázs területén. A bőr pórusai jelentős mértékben szűkülnek, és eltűnnek az apró de néha annál zavaróbb bőrhibák, például az arcon kialakult pattanások után gyakran visszamaradó hegesedések.

A bőr állapotától függően első lépésként általában egy négy kezelésből álló sorozat ajánlott három-négy hetente elvégezve az egyes bőrfiatalító kezeléseket. 

Kinek ajánlott a lézeres bőrfiatalítás?

A közhiedelemmel ellentétben a lézeres bőrfiatalítás nemcsak az idősödő bőr kezelésére szolgál. Ha Ön még fiatal, és tartósan szeretné megőrizni bőre – most még meglévő – fiatalságát, akkor érdemes akár már a harmincas évei elején-közepén elkezdenie a lézeres bőrfiatalítást, így biztosítható, hogy az Ön bőre ne öregedjen az idő múlásával, és hosszan megőrizze fiatalosságát.

Ha az öregedés már meglévő tüneteit igyekszünk korrigálni, akkor elmondható, hogy már az első kezelés sorozat jelentős javulást eredményez, de az idő múlásával (a fenntartó kezeléseknek köszönhetően) az eredmény egyre látványosabb lehet.

Kell-e ismételni a lézeres bőrfiatalító kezeléseket?

Tekintve, hogy a bőrben – mint bármelyik más szervünkben is – nem statikus állapotokról, hanem dinamikusan zajló folyamatokról van szó, a kezeléseket a minél tartósabb hatás elérése érdekében rendszeres időközönként ismételni kell. Fenntartó kezelésként többnyire negyedévente vagy félévente javasolt megismételni a beavatkozásokat. A fenntartó kezelések ismétlésének gyakoriságát szintén az fogja meghatározni, hogy az Ön bőre milyen állapotú.

A CO2 lézeres bőrfiatalítás ára

Szakorvosi konzultáció 9 000 Ft
Teljes arckezelés – egy alkalommal 145 000 Ft
Nyak kezelés – egy alkalom 105 000 Ft
Dekoltázs kezelés – egy alkalom 105 000 Ft
Arc + nyak kezelés – egy alkalom 250 000 Ft helyett 229 000 Ft
Arc + nyak + dekoltázs kezelés – egy alkalom 355 000 Ft helyett 295 000 Ft

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!