Esztétikai célú anyajegy eltávolítás

A zavaró anyajegyek, bőrnövedékek vagy szemölcsök eltávolítása egyaránt történhet műtéti beavatkozással, lézerrel vagy radiokauterrel is. Minden esetben az Ön által eltávolíttatni kívánt anyajegy, bőrnövedék vagy szemölcs típusától függően döntjük el, hogy melyik módszert érdemes alkalmazni.

Az esetek egy részében egyértelműen a műtéti eltávolítás javasolt, például ha az adott anyajegyet, bőrnövedéket vagy szemölcsöt nem szakszerű vagy egyáltalán nem is lehet lézerrel vagy radiokauterrel elpárologtatni. A kisműtéteket – amennyiben anyajegyet távolítunk el – minden esetben szövettani vizsgálat is követi, hogy kizárható legyen a festékes anyajegydaganatok (melanomák) kialakulásának kockázata.

Más esetekben könnyen kivitelezhető – és a vágással járó műtéti eltávolításnál sokszor szebb eredményt adhat – a bőrnövedékek vagy szemölcsök leégetése. Ez a módszer akkor jön szóba, ha az eltávolításhoz nincs szükség vágásra, például mert a növedéktípus a bőr felsőbb rétegeiből indul ki. Ilyenek például a nyak területén gyakran nagy számban megjelenő fibrómák, illetve a bőrsíkból kiálló és mindenbe könnyen beleakadó kisebb bőrnövedékek. Ezekben az esetekben egyaránt szóba jöhet a lézeres vagy a radiokauterrel történő eltávolítás is.

Hogyan zajlik az anyajegyek, bőrnövedékek és szemölcsök leégetése?

A bőrnövedékek lézeres eltávolításakor a hirtelen és rövid időre kialakuló hőhatás távolítja el az esztétikailag zavaró növedéktípusokat. A lézeres kezelés ideális választásnak tekinthető olyankor, amikor csak a bőrfelszínről kell leégetni valamit. Az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinikán 10,6 µm (mikrométer) hullámhosszúságon üzemelő széndioxid-lézert alkalmazunk: a lézer sugarait a bőrfelszín víztartalma nyeli el, hirtelen felmelegítve és ezzel elpárologtatva az apróbb, de akár nagyszámú növedéktípusokat.

A radiokauter esetében egy már korábban is létező, mára továbbfejlesztett, rádiófrekvenciás árammal működő eljárásról van szó. Az eszköz mikrokisüléseket hoz létre a bőrön, a kialakuló hőhullám pedig elpárologtatja az eltávolítani kívánt bőrkinövést. A kezelés végeredménye nagyon hasonló ahhoz, mint ami a lézeres beavatkozással is elérhető.

Pácienseink maximális biztonsága érdekében minden levett festékes anyajegyet szövettani vizsgálatnak vetünk alá. Ez ugyan némi plusz költséggel jár, de praxisunkban nem egy alkalommal találkoztunk olyan esettel, amikor egy ártalmatlannak tűnő anyajegy a szövettani vizsgálat során rosszindulatúnak bizonyult.

Milyen gyorsan zajlik az érintett bőrfelületek gyógyulása?

Az érintett bőrfelületek gyógyulási sebessége nagyban függ attól, hogy melyik testtájékon került sor a beavatkozásra. Szintén nagyok lehetnek az egyéni különbségek, hiszen van, akinek gyorsabban, s van, akinek lassabban gyógyul a bőre. A műtéti eltávolításokat követően általában egy-két hét szokott eltelni a varratszedésig.

A leégetéses eljárásoknál viszonylag széles skálán mozog a gyógyulás időtartama, és ez akár egyetlen páciensen belül is változhat az érintett testtájéktól függően. Előfordulhat, hogy egy adott bőrfelszínen mindenféle nyom nélkül, gyorsan begyógyul a seb, máshol azonban maradhat egy enyhe pigmenteltéréses vagy foltszerű nyoma a beavatkozásnak. Néha hegesedési zavar is előfordulhat, ezek az esetek azonban viszonylag ritkák.

Van-e szükség utókezelésre?

A kisműtéteket követően varratokat hagyunk a sebben, amelyekre fokozottan ügyelni kell. A varratok eltávolítását követően nincs szükség további utókezelésre.

A lézeres és a radiokauteres eltávolításoknál nincsenek varratok, itt mindössze egy síkban történő sebgyógyulás zajlik. Ennek köszönhetően ilyenkor az utókezelés is egyszerűbb: a váladékozó sebfelszínre érdemes sebtapaszt tenni, hogy ne ragadjon bele se a ruhánk, se a pizsamánk.

Ha a kezelés során horzsolásos sebfelszínre emlékeztető hámsérülés jött létre, akkor hámosító hatású kenőcs használata is ajánlott. Ha ennél enyhébb mellékhatásként csak egy sima bőrpír jelentkezett a bőrön, akkor az is bőven elegendő, ha Ön a kezelést követően egy darabig tartózkodik a bőrfelszínt terhelő külső behatásoktól, például a szaunától, a szoláriumtól és a napozástól.

A bőrfelületek napnak való kitettségének csökkentése érdekében érdemesebb ezeket a beavatkozásokat ősszel, illetve télen, vagy még a kora tavaszi hónapokban elvégeztetni. Így nem kell lemondanunk sem a vízparti napozásról, sem a szabadban történő egyéb, fedetlen bőrfelszínnel történő tartózkodásról.

Az esztétikai célú anyajegy eltávolítás ára

A beavatkozás díja az elváltozás típusától és méretétől függ. A megfelelő beavatkozás kiválasztása szakmai szempontok alapján történik.

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 29 500 Ft
Dermatoszkópos anyajegy szűrés 29 500 Ft
Bőrgyógyászat – beavatkozás 29 500 Ft
Bőrgyógyászat – beavatkozás (további elváltozás/db) 8 000 Ft
Bőrgyógyászat – beavatkozás kötözés 6 500 Ft
Bőrgyógyászat – egyéb beavatkozás 50 000 Ft
Plasztikai sebészet szakorvosi konzultáció 12 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 1 db 62 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 2 db 119 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés 3 db 160 000 Ft
Plasztikai beavatkozás – kimetszés és lebenyplasztika 160 000 Ft
Szövettani vizsgálat 16 000 Ft / db

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!