Ajak- és ráncfeltöltés hialuronsavval

Az arc fiatalítására korábban a plasztikai műtétek jelentették az egyetlen megoldást, ma már azonban többféle, műtéti beavatkozást nem igénylő módszer közül is választhatnak azok, akik fiatalabb, rugalmasabb és feszesebb arcbőrt szeretnének. A hialuronsavval végzett ráncfeltöltést azon ráncok kezelésére használjuk, amelyek a bőr gravitáció által okozott megereszkedése és a víztartalom, valamint a kötőszövetek rugalmasságának csökkenése miatt alakultak ki. Az eljárásnak nincsen semmilyen komoly mellékhatása, az elért fiatalító eredmény pedig – a hialuronsav lebomlási sebességétől függően – akár 1-1,5 évig is tartósan megmaradhat.

Hogyan zajlik a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

A hialuronsav a bőrben előforduló, nagy molekulájú szénhidrát, amelynek egy része nap mint nap lebomlik, majd újra felépül. A vegyület újratermelődésének üteme egyre inkább lassul a kor előrehaladtával, és nagyjából negyvenéves korunkra éri el azt a szintet, hogy a lebomló anyagmennyiségnek már csak körülbelül a fele fog újratermelődni. Hatvanéves korunkra csak az eredeti hialuronsav-mennyiség körülbelül 10%-a marad csak meg a bőrünkben.

Hialuronsavat a kozmetikai kezelések során is alkalmaznak, krémek formájában adva azonban erősen kétséges az anyag felszívódásának mértéke. Klinikánkon bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos végzi az ennél jóval hatékonyabb ráncfeltöltő kezeléseket: a vegyületet vékony tű segítségével juttatjuk az arc kezelni kívánt bőrfelületeire, így az anyag egészen biztosan bejut oda, ahová szeretnénk.

A hialuronsavval a statikus ráncokat, illetve az ajkakat tudjuk feltölteni. A kezelés általában nem igényel 30 percnél több időt.

Kinek ajánlott a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

Mindenki számára ajánlható, veszélytelen módszerről van szó, amellyel jó eredmény érhető el a mélyebb ráncok kezelésében, illetve az ajkak vastagításában.

A hialuronsavas felöltésre alkalmas ráncok például az orrszárny és a szájzug között elhelyezkedő redő, a homlok vízszintes ráncai, a szemöldökök között található függőleges ráncok, a nevetőráncok, valamint az alsó és felső ajak körül kialakuló finomabb, függőleges irányú ráncok. A szem körüli árkok vagy karikák megszüntetésére szintén ideális választás a hialuronsav.

A mélyebb ráncok kezelésén kívül néhány további alkalmazási lehetőség is kínálkozik. Az aknés bőr egyenetlenségei és a besüppedt hegek ugyancsak korrigálhatóak a hialuronsavval, emellett az arccsont vagy az állcsúcs is kiemelhető a segítségével. Az orron található kisebb egyenetlenségeket ugyancsak szebbé varázsolhatjuk a feltöltéssel, és az arc kifejezetten előnyös vonásai is hangsúlyosabbá tehetőek ezen a módon.

Kinek nem ajánlott a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

Nem ajánlott a kezelés a terhesség és a szoptatás időtartama alatt, a bőr kóros hegesedése esetén, illetve bármely, éppen fennálló bőrbetegség, bőrfertőzés, vagy bőrgyulladás jelenlétekor.

Autoimmun betegséggel küzdőknek szintén nem javasolt a kezelés, és akkor sem, ha valaki véralvadásgátló gyógyszereket szed, ebben az esetben ugyanis nem kívánt és hosszabban fennálló bevérzések alakulhatnak ki a hialuronsav bejuttatásához használt tűszúrások miatt.

Kinek nem ajánlott a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

Nem ajánlott a kezelés a terhesség és a szoptatás időtartama alatt, a bőr kóros hegesedése esetén, illetve bármely, éppen fennálló bőrbetegség, bőrfertőzés, vagy bőrgyulladás jelenlétekor.

Autoimmun betegséggel küzdőknek szintén nem javasolt a kezelés, és akkor sem, ha valaki véralvadásgátló gyógyszereket szed, ebben az esetben ugyanis nem kívánt és hosszabban fennálló bevérzések alakulhatnak ki a hialuronsav bejuttatásához használt tűszúrások miatt.

Milyen előnyei vannak a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltésnek az egyéb arcfiatalító módszerekhez képest?

Klinikánkon egyaránt elérhető az általános fiatalító hatást produkáló lézeres kezelés és az arc beesettségén, illetve az enyhe bőrlazaságon jelentősen javító finomszálas kontúrterápia is.

A hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltéssel a statikus ráncok kezelhetőek, a mimikai ráncok nem, utóbbit kis területen átmeneti izombénulást kiváltó injekciókkal szokás kezelni. A két kezelés azonban jól kiegészítheti egymást például akkor, ha a hialuronsavval a beesett vagy táskásnak tűnő alsó szemhéj területét korrigáltuk, emellett azonban a szarkalábakat is szeretnénk megszüntetni. Ugyanígy, a két szemöldök közt elhelyezkedő, többségében inkább mimikai ráncokat a mimikai izmok ellazításával kezeljük, de a statikus ráncelemeket hialuronsavval tudjuk kitölteni.

A hialuronsavval végzett kezelésnek – az arcon ejtett metszések hiányából fakadóan – elsősorban a plasztikai sebészeti eljárásokkal szemben lehet hatalmas előnye. Ugyanez igaz a lézeres kezelésre és a finomszálas kontúrterápiára is, amelyekkel szemben annyi előnye lehet a hialuronsavval történő feltöltésnek, hogy ezzel az ajkakat is teltebbé varázsolhatjuk. Ha kizárólag csak az arcot tekintjük, akkor a vágyott esztétikai hatás jellege alapján dönthetünk a legkönnyebben, hiszen mindhárom módszerrel egyformán jól elérhető az a fajta esztétikai változás, amire a legjobban vágyunk.

Milyen előkészítést igényel a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

A módszer nem igényel különösebb előkészítést, mindössze annyit, hogy jól körülhatároljuk azokat a területeket, amelyeket kezeltetni szeretnénk. A hialuronsavas ajak- vagy ráncfeltöltést helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön semmilyen fájdalmat nem fog érezni a beavatkozás ideje alatt.

Van-e mellékhatása a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltésnek?

A mellékhatások minimálisak, a szövődmények lehetősége pedig igen csekély. A bőrben egyébként is előforduló anyagról lévén szó, allergiás reakcióra egész biztosan nem kell számítani. A kezelést követően egy-két napig enyhén duzzadt lehet vagy kipirulhat a bőr, emellett enyhe nyomásérzékenység is előfordulhat. Javasolt, hogy a kezelt területeket néhány napig ne masszírozzuk, és ne tegyük ki erős napfénynek, szoláriumnak, illetve szaunának sem.

Ajakvastagítás után – ugyancsak egy-két napig – szintén enyhe duzzanat léphet fel ott, ahol az injekció beadásra került.

Mennyire tartós a hialuronsavval végzett ajak- és ráncfeltöltés?

Ezt több tényező, például a bőrtípus és az életkor is befolyásolja, a leginkább azonban attól függ, hogy az Ön szervezete milyen gyorsan bontja le a bevitt hialuronsavat.

Az elért fiatalító hatás a páciensek többségénél nagyjából egy-másfél évig marad jól látható. Egyes esetekben előfordulhat akár a kétéves időtartam is, mind az arc, mind az ajkak esetében.

Meg kell-e ismételni a kezeléseket?

Utókezelésre nincs szükség, és a kezelés ismétlése is csak akkor szükséges, ha Ön ezt külön szeretné. A kezeltetni kívánt ráncok állapotától függően elegendő lehet egy kisebb, fenntartó jellegű kezelés is.

Az ismételt kezeléseket – a hialuronsav lebomlási sebességétől függően – egy vagy kétévente javasoljuk. A korábban beadott hialuronsav hatására kollagénképződés is történik, így általában már az első adagnál kevesebb hialuronsav is elegendő a korábban elért hatás fenntartásához.

A hialuronsavas ajak- és ráncfeltöltés ára

A kezelés díja a kezelés során felhasznált hatóanyag mennyiségétől és típusától függ. Egy kezeléshez több ampulla felhasználására is szükség lehet.
Szakorvosi konzultáció 9 000 Ft
Ráncfeltöltés 115 000 Ft/ampulla
Ajakfeltöltés 119 000 Ft/ampulla
További ampulla 99 000 Ft/ampulla

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!