Finomszálas kontúrterápia (szálbehúzás)

Nőként és férfiként is egyaránt természetes igényünk, hogy arcbőrünk a lehető legtovább fiatalos és feszes maradjon. A harmincas éveinket követően azonban – többé vagy kevésbé – már jelentkezhetnek a bőr öregedésének tünetei. Ha fiatalító kezelést szeretnénk, erre többféle lehetőségünk is kínálkozik: ezek egyike a finomszálas kontúrterápia, amely sokkal kevésbé jelent drasztikus beavatkozást, mint a plasztikai sebészeti eljárások, mégis jelentős fiatalító hatás érhető el a segítségével. A módszer további előnye, hogy más arcfiatalító kezelésekkel, így a klinikánkon szintén elérhető lézeres bőrfiatalító kezeléssel és a hialuronsavval végzett ráncfeltöltéssel kombináltan is alkalmazható.

Hogyan zajlik a finomszálas kontúrterápia?

A finomszálas kontúrterápia egy műtét nélküli arcfiatalító kezelés, amelynek során – vékony tűk segítségével – biológiailag elbomló, felszívódó szálakat helyezünk el a bőr mélyebb rétegeiben. Az arcon ejtett metszésre nincs szükség, a beültetett szálak anyaga pedig megegyezik a sebészetben évtizedek óta biztonsággal használt sebészi felszívódó varratok anyagával.

A kezelés nem változtatja meg természetes arcvonásainkat, ezek azonban korábbi, fiatalkori helyükre kerülnek. Ez a hatás annak köszönhető, hogy a beültetett szálak nemcsak alátámasztják és megemelik bőrünket – ahol az az évek során némileg már megereszkedett – hanem a kötőszöveti rostok újonnan történő képződését is beindítják, ami általános bőrfeszesítő hatással bír. Az újonnan megjelent kötőszövetek azután is fennmaradnak, hogy az arcbőr alá ültetett szálak már felszívódtak.

A kezelés ideje mindössze 20-45 perc, a bőr alá befűzött szálak mennyiségétől függően. Minél több szálat helyezünk el a bőrben, annál jobb eredmény várható.

Nézze meg videón a kezelést!

Kinek ajánlott a finomszálas kontúrterápia?

Elsősorban azoknak a hölgyeknek, illetve férfiaknak ajánljuk a kezelést, akik szeretnék, ha arcbőrük fiatalabbá válna, a plasztikai műtét elvégzése azonban még nem indokolt az esetükben.

Ebben a helyzetben többféle választási lehetőséget is felajánlunk az Ön számára. A legideálisabb kezelés megválasztása mindig annak függvényében történik meg, hogy pontosan mi az a külső tulajdonság, amiben Ön pozitív változást szeretne tapasztalni.

Az izmok elernyesztésén alapuló kezelést főként akkor ajánljuk, ha a szeme környéki szarkalábakkal, a szemöldökei között kialakuló „rosszalló” ráncokkal és a homlokán vagy az ajkai mellett megjelenő, idővel egyre mélyülő ráncokkal van problémája. A lézeres bőrfiatalítást ill. a hialuronsavval végzett ráncfeltöltést pedig akkor, ha elsősorban a bőrfelszín minőségét szeretné javítani, egyenletesebbé, simábbá és homogénebbé varázsolva ezzel arcbőrét.

A finomszálas kontúrterápiát az előző három módszerrel szemben akkor ajánljuk, ha Önnek lazává vált a bőre, arcának kontúrja pedig elvesztette korábbi határozottságát. A kezelés jelentősen javít az arc beesettségén és az enyhe bőrlazaságon, ami nemcsak az arcot, hanem a nyakat is érintheti. A bőr megemelésével nagyon jól kezelhetőek a finomabb ráncok, például a szem körüli szarkalábak. Ezen túlmenően a közepesen mély ráncokkal – például az orr és a szájszeglet között húzódó mély barázda – is számottevő, látható javulás érhető el az egész arc felületén.

Kinek nem ajánlott a finomszálas kontúrterápia?

Nem ajánlott finomszálas kontúrterápiát végezni abban az esetben, ha valakinél gyulladásos vagy lázas megbetegedés van épp jelen. Bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, vérzékenység, illetve autoimmun megbetegedések jelenléte esetén szintén nem javasolt a beavatkozás elvégzése. Ellenjavallt továbbá a kezelés a várandósság és a szoptatás ideje alatt is.

Ritka esetekben a bőr kóros hegesedése is előfordulhat. Ilyenkor szintén nem végezzük el a kezelést, hiszen bár a tűk vékonyak, a bőrben és a bőr mélyebb rétegeiben kiváltott mikrosérülések hegesedési folyamatokat indítanak be, amelyek a többségünknél nyom nélkül gyógyulnak.

Azt is jelezze felénk, ha az immunrendszer működését elnyomó gyógyszereket szed, ilyenkor ugyanis a kezelt bőrfelületeken megnő a fertőzések kialakulásának esélye. A kezelést emiatt későbbre kell halasztani.

Milyen előnyei vannak a finomszálas kontúrterápiának az egyéb arcfiatalító módszerekhez képest?

A finomszálas kontúrterápia elsősorban a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben élvez nagy előnyt: nem kell metszést ejteni az arcon, viszont jól látható fiatalító hatás érhető el a segítségével.

A finomszálas kontúrterápia nem hasonlítható össze közvetlenül a másik három, már említett bőrfiatalító módszerrel, mivel ezek eltérhetnek egymástól az alapvető céljukban, a bőr típusától és a bőr életkorától függően pedig az eredményességükben is.

Van-e mellékhatása a finomszálas kontúrterápiának?

Klinikánkon képzett bőrgyógyász szakember végzi a beavatkozást, a szövődmények kialakulásának esélyei így gyakorlatilag elhanyagolhatóak.

Ritkább esetekben enyhébb mellékhatások, például a tűszúrások helyén a bőr élénkpirossá válása, enyhe megkeményedése és megvastagodása jelentkezhet. Ez egy túlérzékenységi reakció, így főként egyéni hajlam kérdése, hogy kinél fog előfordulni. Ha a probléma esetleg hosszabb időn át is fennmaradna, akkor ez később – hegkezelő eljárásokkal – a megfelelő módon kezelhető.

Enyhe bevérzések ugyancsak előfordulhatnak, ez azonban magától is elmúlik néhány napon belül.

Mennyire tartós a finomszálas kontúrterápia eredménye?

A kezelést követően nagyjából másfél-két évig marad érezhetően fiatalosabb a bőr, mint amilyen a terápia előtt volt.

Meg kell-e ismételni a kezeléseket?

A finomszálas kontúrterápiás kezelések igény szerint megismételhetőek, amivel a fiatalító hatás is fokozható. Ilyenkor az első kezelést követően 6 hónappal később végezhető el újra a kontúrterápia. A második, esetleg a harmadik kezelés során már kevesebb szál behúzása is elegendő a további bőrfiatalító hatás eléréséhez, mint a legelső alkalommal.

Mennyibe kerül a finomszálas kontúrterápia?

Szakorvosi konzultáció 9 000 Ft

A kezelést mindig személyes konzultáció előzi meg, ahol az állapot felmérése és a páciens igénye alapján dolgozzuk ki a kezelési tervet. Ekkor lehet látni, hogy a különböző területekre mennyi és milyen típusú szál kerül befűzésre.

Egy-egy arc régió kezeléséhez 20-30 szál szükséges, így régiónként a kezelés ára kb. 95 000 – 105 000 Ft.
A kezelések régiónként külön-külön is választhatók.
Egyéb területek is kezelhetők az eljárással: homlok, toka, nyak, dekoltázs, ezek kezelésének szükségessége és ára a konzultáción kerül meghatározásra.

Amennyiben szükséges az arc kontúrozása, egyes területek emelése, azt vagy az alapkezeléssel egy időben, vagy 3-6 hónap múlva lehet elvégezni ún. COG szálakkal. Ezekből általában oldalanként 4-4 szál szükséges, így a kezelés ára kb. 260 000 – 310 000 Ft.

ON-LINE KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és munkatársunk munkaidőben visszahívja Önt!